vanko0305 не съм слушал стримъра нa Onkyo, но съм слушал Oppo, което споменаваш и съм впечатлен за звука и картината. Но с този Topping ме загуби. Имах възможността да слушам топ модела им и да ти кажа се разочаровах. Слушах го в Румъния при един приятел, който си го поръчал от Alli Express, първият дошъл тотално умрял даже не е могъл да го включи, а вторият дошъл след доста време след като му го подменили. Човека има пари и си е инсталирал Jriver заплатил е лиценз т.е. направил го е свързването както трябва. Сравнявахме оригинален диск на Stockfish Records на Sarra K. с аналогичен флак от знаете кой руски торент. При мен например няма разлика, само през СДто е една идея по силно. Усилвателяя е , Maranz PM 8006, СД плеър а пак на Maranz, но нисък клас 5000 и нещо си стар модел на около 10 години, колоните Dali Epicon 2. Еми топинга се чуваше като mp3 - плоско, съскащи високи и потънали среди. Всеки който е слушал този диск знае, че е брутално записан. Със СД на маранца беше уникално, а все пак е нисък клас. Пуснахме една моя флашка с DSD 128, която на моя ,,дядо" Naim v1 Dac след ъпдейта ги плейва страхотно и без проблеми през Foobar и о чудо великото инженерно чудо на китайската мисъл този ,,младеж" заби. След рестарта на компютъра и дака всичко си дойде на мястото, но без звука му. Звука му си остана скучен, писклив и натоварващ. Вярно, че усилвателят не е кой знае какъв, но и топинга откъм цена и клас не го превъзхождаше т.е. бяха си като един за друг. А тези Dali са едни от най добрите букшелф колони които съм чувал и са доста скъпи за моя стандарт. За пръв път ги чух преди 6 - 7 години на едно от изложенията и много ми харесаха. След толкова години ги чух и още повече ми харесаха, а и на живо са много красиви. Кабелите не бяха нещо особено, usb беше на Furutech. Сега мисля, че вече го е продал дака и ще търси нещо друго, в Румъния, Букорещ имат доста повече избор от нас. Та vanko0305 хора разни вкусове още повече. На мен и колегата ни харесва ,,дядото" на Naim, а на теб ти харесва ,,младежа" на Topping. Но честно казано, откровен съм с теб не ми хареса. Не бих искал да те обидя, нито да влизам в спорове, но това е мнението ми за топ модела на този бранд. Може би другата година като изкарат нов модел с поредния нов чип ще е по добре и уау. Впрочем те май ги обновяват като GSM ите всяка година. Аз съм по консервативен и предпочитам утвърдена компания пък било то и дак от 2013. А и да не е имало много hi res файлове 2013 какво от това, hi res си е hi res независимо от чипа, който го просвирва. Хайде лека и с най добри чувства.
П.с: Ако всички харесвахме само Naim нямаше да има други марки, нали?