Здравей,
Има една поговорка - да внимаваш вместо да изпишеш вежди, да не извадиш очи
Произволната подмяна на един компонент в системата, за да постигнеш засилване на конкретен аспект в звученето, може да постигне целта си, но може и да развали цялата синергия на системата.
Често хората бъркат детайл с агресивни високи честоти, но стига това да им харесва - няма нищо лошо.
Относно усилвателите - Krell отдавна не са това, което бяха, всъщност откакто ги напусна Dan D`Agostino и започна да произвежда собствените си чудесни усилватели
Възможно е да намериш втора употреба от старите Крелове, но от една страна поддръжката би била сложна, от друга - при големите усилватели Krell имаха отлични попадения, имал съм удоволствието да слушам задълбочено някой техни епични модели... при интегрираният им усилвател нещата не бяха толкова блестящи и еднозначни и немалко клиенти предпочитаха Supernait пред него.
Естествено всичко е въпрос и на вкус, и на напасване с конкретната система, и на конкретни акценти в звученето, на които някой държат, други не. Няма връзка със звученето, но все пак е значим фактор - при Krell топлината, която отделят, за някои потребители е проблем, включително и при интегрирания им модел.
Emotiva е марка, чието съществуване до ден днешен не успявам да си обясня. Слушал съм 2 техни модела и никога не са успявали да ме впечатлят с абсолютно нищо. Не бих ги обмислял, особено пък в контекста на ългрейд спрямо това, което имаш.
Досега не съм попаднал на Клас D усилвател, който да ме впечатли със звучене.
Относно колоните - ProAc сме обсъждали многократно тук, включително, ако не бъркам, и при твоя избор на колони преди време. Според мен са прекрасно решение, стига да можеш да им отделиш необходимото пространство - особено на стоящите им модели.
При тях звученето е много по-отворено и мисля, че биха те задоволили напълно, като детайл, въздушност и звънкост.
Преди време един от форумните потребители мина от Monitor Audio (Макар и Silver) към ProAc - можеш да намериш впечатленията му във форума.
Сцената, която пресъздават е забележителна, но имай предвид, че за сцената огромна роля играе и усилвателя, и източника, и разположението... а при Naim сцената определено не е сред акцентите в звученето.
Системата ти търпи постоянни и на моменти странни промени, в което няма нищо лошо, стига да ти носят удоволствие.
Съветът ми е все пак преди резки промени да обмисляш нещата добре и да мислиш в контекста на цялостната система - настояща или бъдеща.