Автор Тема: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov  (Прочетена 4453 пъти)

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 58
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #30 -: Август 22, 2018, 21:13:49 pm »
Отскоро ползвам Naim-a (Nait 5si) в такава конфигурация:


Неактивен p100ynov

  • Публикации: 135
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #31 -: Август 27, 2018, 19:17:48 pm »
Би ли споделил нещо за разликата в звученето?
you're nobody without a naim

Неактивен sss

  • Публикации: 81
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #32 -: Август 28, 2018, 18:29:01 pm »
Т.е. използваш Violectric PRE V630 като предусилвател вместо Naim?
Ще звучи малко по-различно сигурно, но ще се нуждаеш от още един чифт кабели.

Неактивен dpg

  • Публикации: 37
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #33 -: Август 28, 2018, 22:33:55 pm »
Да и мен ми е любопитно толкова ли е допринесъл предусилвателя за подобряване на звука? Имам същия усилвател и не съм оставал с впечатление, че предусивателната му част е слаба. Със сигурност не е толкова добре колкото на отделен такъв компонент, но специално с този незнам как е синергията, още повече няма ДИН изход, а пък усилвателя няма балансиран вход. Надявам се да си заслужава парите.

Неактивен Калин Христов

  • Публикации: 1
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #34 -: Януари 24, 2019, 09:50:34 am »
Здравейте. Понеже нямам право да изпращам съобщения, а пук много се зарадвах като видях човек с много плеъри, ще си задам въпроса тук. Как оценяваш Dune HD 4K Duo Base като музикален плеър, особено сравнен с блурей плеъра и стриймъра ти? Аз имам само този Dune като плеър и се чудя дали има смисъл да прибавя някакъв друг плеър за подобряване на звука в стерео? Имам само AVR и засега нямам планове за прибяване на стерео стъпало към него.

Много инересна система между другото. Трябва да си призная, че малко се изгубих по кабелите и трябваше да прочета 2-3 път текста за да мина през лабиринта до колоните  :).

Мерси предварително и успехи.

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 58
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #35 -: Февруари 04, 2019, 18:35:35 pm »
Дюната и блурей плейърът Сони ги използвам предимно като специализирани плейъри, а не като плейъри за двуканално стерео.
Дюната - за филми с многоканален звук, включително и за блурей ИСО имиджи, а също и за възпроизвеждане на музика с многоканален звук - DTS. Блурей плейърът - за блурей дискове, а също и за CD-та и SACD дискове с музика.
И двата горепосочени плейъра имат само цифрови изходи - HDMI и коаксиални, така че на практика за стерео музика мога да ги използвам като транспорт с изходи с цифров звук (PCM - с качество максимум до 24 bit 192 kHz през HDMI на Дюната и през коаксиалните изходи на двата плейъра). При пускане на SACD диск през блурей плейъра по HDMI излиза DSD 2.8 MHz.
Така че качеството на възпроизвеждане зависи основно от вградения на DAC на AV ресивъра ми, към който се подава сигнал по HDMI, или от качеството на вградения DAC на усилвателя Онкио, към който се подава сигнал по коаксиал.
Отделно имам и мрежови плейър/стриймър, който е с по качествен DAC отколкото на другите два плейъра. Той обаче няма цифрови входове - коаксиални или оптични, както няма и USB за връзка с компютър. Той може да декодира HiRes файлове по мрежата или през USB от външни хардове или флашки.
Субективно за мен най-качествено е възпроизвеждането на HiRes (до DSD 11.2 MHz) през мрежовия плейър, а оттам по аналогови интерконекти - към интегриран усилвател или още по-добре - към външен предусилвател плюс крайно стъпало.
HiRes сигнал от външен или вътрешен хард към Дюната звучи най-добре през DAC-а на усилвателя Онкио, и не толкова добре - през DAC-а на AV ресивъра. Приблизително аналогично е звученето и през блурей плейъра /той също има USB вход за външен хард/.

При тебе - качеството на звучене можеш да го подобриш евентуално при включване на по-качествен външен DAC /по-качествен от вградения в AV ресивъра/ между Дюната и AV ресивъра.

За мен качеството на звучене при стерео определено е по-добро при използване на стереоусилвател, отколкото на AV ресивър в режим стерео.

 

Неактивен vanko0305

  • Публикации: 11
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #36 -: Февруари 05, 2019, 10:05:21 am »
Моето мнение е, че ако искаш Dune HD за плейър трябва да  е модела дуо, който има аналогови  изходи  на RCA и XLR балансирани изходи та дори и USB асинхронно за връзка с PC, само той е с аудифилкси мобилен дак на сабре 32 9018мк2 и вади доста приличен звук .Аз също използвам обаче мрежови стример за стерео на Онкио NS-6170. Dune HD 4k duo го използвам за видео и многканално аудио само.Дюна дори има доста опции за дака си  има 3 филтра дори + управление на сигнала директно  на самия дак не през операционната система на Дюна. С нетърпение чакам новия Дюн 4к Ултра да се появи заявката на китайчето са доста сериозни от към дак по спецификации- Но все още не се продава най рано ,можеби средата на 2019  ( Hi-End DAC за ESS (ES9038PRO) Този дак е топа към днешна дата но най вероятно и цента на ултра Дюна ще е солена  именно заради този дак

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 58
Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Отговор #37 -: Февруари 05, 2019, 13:13:39 pm »
При мен моделът е Dune HD 4k Duo Base, който е орязан точно по отношение на DAC-а в сравнение с "чистия" Dune HD 4k Duo - т.е. няма отделен DAC. Нарочно избрах точно този модел с основно предназначение - многоканално видео и аудио, но не и за стерео, заради наличието на отделен мрежови стриймър/плейър.